sr.search

Een nieuwe uitdaging voor Siegfried Busscher

Kantoornieuws

Na 14 jaren zegt het kantoor vaarwel en wenst het veel succes aan Siegfried Busscher, die als rechter in de Ondernemingsrechtbank zetelt sinds 1 september 2021.

27 september 2021


Toen Siegfried 14 jaar geleden Schoups vervoegde, was Schoups een heel ander kantoor. De groei en professionalisering die zich sindsdien heeft voorgedaan, is mede toe te schrijven aan Siegfried zelf. Hij heeft het huidig DNA van ons kantoor mee vorm gegeven. Hij heeft ontelbare medewerkers opgeleid en gevormd, die nu de fakkel van hem overnemen om de manier waarop hij het beroep van advocaat uitoefende, voort te zetten.

Siegfried verdedigde zijn cliënten met precisie en passie. Hij beet zich vast in zowel de juridische als de technische aspecten van een zaak. Hij kende niet alleen alle details van zijn dossiers. Alles wat relevant is in het bouwrecht, gaande van aannemersaansprakelijkheid tot de verschillende types slibwanden, kende hij. Hij nam geen genoegen met een vage uitleg en wilde elk detail begrijpen van om het even welke technische redenering. Hij bevroeg cliënten, technische raadgevers en experten totdat hij de kern van de zaak zelf doorhad of totdat duidelijk was dat deze toch enigszins anders bleek te zijn dan iedereen aanvankelijk dacht.

Hij deelde zijn omvangrijke kennis ook graag, via opleidingen/artikels, maar vooral met zijn medewerkers, die hij als een moderne Socrates bevroeg zodat zij uiteindelijk de eigen vragen zelf oplosten met uiteraard de nodige subtiele begeleiding in de juiste richting. Hij was als een levende De Page, maar dan iets meer ironisch. Hij was streng voor iedereen, in het bijzonder voor zichzelf.

Deze inzet voor de cliënten en de opleiding van zijn medewerkers weerhield Siegfried er niet van om ook op andere vlakken het kantoor vorm te geven. Hij geloofde in een warme kantoorsfeer, ook buiten de werkuren. Siegfried deed mee aan vrijwel alle kantoorevents, zowel sportief als cultureel, en deed dat met zijn gekende passie en overgave.

Siegfried heeft ons kantoor verlaten, maar heeft blijvend zijn stempel gedrukt door alles wat hij de rest van het kantoor, oud en jong, heeft geleerd, op alle vlakken. Wij wensen hem allemaal oprecht en van harte veel succes in zijn verdere carrière in de magistratuur, waar hij zonder twijfel even noest, streng en rechtvaardig zal zijn als tijdens zijn passage in de advocatuur.

Corporate Social Responsibility

Lees meer

Vacatures

  • Advocaten 13
  • Staff 1
Lees meer