sr.search

Zin en onzin van wederzijdse aankoop- / verkoopbelofte

24.05.2022

Ik schrijf me in

De wederzijdse aankoop-verkoopbelofte bij de (ver)koop van een onroerend goed duikt in de praktijk steeds vaker en vaker op ter vervanging van een klassieke onderhandse verkoopovereenkomst – de gekende en eenvoudige compromis. Is deze evolutie terecht? Tijdens het seminarie lichten Laurence D’huyvetter en Nel Van Daele de voor- en nadelen van het gebruik van een aankoop-verkoopbelofte toe vanuit de praktijk, op zowel burgerrechtelijk als op fiscaal vlak.

De uiteenzetting behandelt het (on?)nut van deze gekruiste opties en beantwoordt een aantal prangende vragen die door de partijen soms uit het oog worden verloren, zoals ‘Hoe en wanneer kan de optie worden gelicht?’ ; ‘Kan de verkoop worden afgedwongen?’ ; ‘Moet een minnelijk ontbonden belofte worden geregistreerd binnen het jaar? ;’ ‘Bestaat er wel zoiets als een subjectief plechtig contract?’, en veel meer.


Wij ontvangen u graag vanaf 16u00 in Brouwerij De Koninck te Antwerpen. De uiteenzetting start om 16u30 en het einde ervan is voorzien omstreeks 18u00. Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een (lokaal) hapje en een (zeer lokaal) drankje in de De Koninck Bar.

Deze studienamiddag is gratis. Registratie is noodzakelijk aangezien het aantal inschrijvingen beperkt is.

Adres: Brouwerij De Koninck Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

Corporate Social Responsibility

Lees meer

Vacatures

  • Advocaten 16
  • Staff 1
Lees meer