sr.search

Boek 5 Verbintenissen: De gevolgen van een nietig of ontbonden contract, met tips en tricks voor de praktijk.

24.11.2022

Ik schrijf me in

Als logische opvolger van ons webinar over de vroegtijdige beëindiging van (aannemings)overeenkomsten bespreekt Schoups de gevolgen van zo’n vroegtijdige beëindiging – met een focus op de restitutieplicht bij een nietige of ontbonden (aannemings)overeenkomst. Ook hier biedt het nieuwe boek 5 Verbintenissen van het Burgerlijk Wetboek weer een interessante invalshoek om dit boeiende leerstuk te benaderen.

Wanneer een overeenkomst wordt nietig verklaard of ontbonden, moeten partijen hun prestaties in beginsel over-en-weer teruggeven (de “restitutieplicht”). Hoewel de nietigheid en de ontbinding tot één van de belangrijkste sancties in het verbintenissenrecht horen, leidt de toepassing in de praktijk vaak tot onzekerheid. Zeker bij aannemingsovereenkomsten volgt al gauw de vraag: “wat met het (deels) opgerichte gebouw?”.

Deze en vele andere vragen zullen mr. Marco Schoups en mr. Nathan Van Wymeersch op 24 november 2022 om 12h30 behandelen. Tijdens dit webinar, benaderen zij het onderwerp vanuit een praktijkgerichte invalshoek en geven zij de nodige tips en tricks mee.

Corporate Social Responsibility

Lees meer

Vacatures

  • Advocaten 16
  • Staff 1
Lees meer