sr.search

Het nieuwe verbintenissenrecht – alles wat u voor de praktijk moet weten​

26.09.2022

S’enregistrer

Op 1 januari 2023 zal het nieuwe verbintenissenrecht in werking treden. Een belangrijke evolutie voor heel wat domeinen van het recht. Zo wordt de imprevisieleer eindelijk in het Belgische contractenrecht geïmplementeerd, wat toelaat om een contractueel onevenwicht bij te sturen naar aanleiding van veranderde, onvoorzienbare omstandigheden. Een instrument dat in deze woelige tijden meer dan ooit nuttig zal blijken.

Wat verandert er? Is het nieuwe recht toepasselijk op lopende overeenkomsten en wat zijn dan de gevolgen? Op welke vlakken moeten uw modelcontracten worden herzien en hoe?

Op maandag 26 september 2022 organiseren we een seminarie waarin de specialisten van Schoups met een praktische insteek een antwoord geven op al uw vragen.

Na een eerste algemene uiteenzetting over de nieuwe regels, zullen we aan de hand van praktische en concrete voorbeelden de impact daarvan duiden. Daarbij kan worden gekozen voor de sessie ondernemingsrecht (commerciële contracten en fusies en overnames - M&A), dan wel voor de sessie vastgoed (bouwrecht en overheidsopdrachten, vastgoed en projectontwikkeling).

We hopen u te mogen verwelkomen voor een boeiende namiddag, gevolgd door een hapje en drankje.

Het programma is als volgt:

14:30 - 15:00: onthaal

15:00 - 16:30: algemene sessie : overzicht van de nieuwe regels

16:30 - 16:45: pauze

16:45 - 18:15: praktische sessie (naar keuze) : ondernemingsrecht of bouwrecht / vastgoed

18:15 - 19:00: receptie

Het seminarie vindt plaats in Bluepoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem.

De parking bevindt zich voor het gebouw.


Corporate Social Responsibility

Lire plus

Vacatures

  • Avocats 16
  • Staff 1
Lire plus